Середа, 20 грудня 2017 21:16

Ізраїль 2017

Автор
Оцініть матеріал!
(11 голосів)

Ізраїль… Свята земля. Земля, обрана Богом. Земля, до якої прагнуть мільйони людей. І не дивно. Бо це земля, де кожна її частина промовляє. По цій землі ходив, навчав, страждав і був розіп’ятий Син Божий Ісус Христос. А ще це земля, де творилася історія ізраїльського народу, до якої стали причетні всі народи.

Саме тут народилися і провели своє життя Божі мужі: праведний Ной, Авраам, Мойсей, Яків; великі й малі пророки – Ілля, Єлісей, Осія, Єремія, мужній Давид, мудрий Соломон…

Тут писалася найвеличніша із книг – Біблія, яка перекладена на більш як 1900 мов світу. У ній Господь відкрив Свою божественну мудрість, Свою волю.

Все це ми, переможці конкурсу «Знавці Біблії», змогли побачити, відчути, пережити, пройшовши шляхами , де ступав Ісус Христос зі своїми учнями, глибше пізнали писання Святого Письма.

Нас було 12 учнів та вчителів на чолі з виконавчим директором фонду «Живи Буковино» Бербекою В.В. Те, що кожен з нас відчув і пережив на цій землі обітованій, неможливо все передати словами.

Незабутні враження справили святині цієї благословенної землі. Мали можливість відвідати: Ярдинит-місце Хрещення на річці Йордан, Собор Благовіщення над будинком Святого сімейства, гору Фавор, Голгофу Гордона, Стіна Плачу, Біблійний парк, Будинок Пилата, гору Сіон, кімнату Таємної вечері, гробницю царя Давида, Храм Різдва, поле пастушків, Храм Гробу Господнього, Гефсиманський сад та інші. А ще всіх вразила краса Ізраїлю: оливкові та фінікові сади, які ростуть на кам`янистому ґрунті, таємничість пустелі і гір, тепло Середземного моря, унікальність Мертвого моря та ранкові тумани Галілейського моря.

Час, проведений в Ізраїлі, був насиченим і цікавим. Щовечора, після захоплюючих екскурсій, проводили зустрічі й знайомства. Читали Святе Письмо, співали духовних пісень, розповідали про себе, свій шлях до Бога. Після повернення до України, в Новодністровську на березі Дністра, було проведено підсумок поїздки, де кожен висловив свою думку, поділився враженнями. Розпочав розмову В.В.Бербека.

Василь Володимирович: Я дуже дякую Богу, що нам допоміг приїхати на нашу українську землю. Ми побували на святій землі Ізраїль. Я спостерігав за кожним з вас, і не побачив за шість днів жодних непорозумінь. Ми всі були як одна сім’я, сміялися, співали, читали свої вірші. Для мене, як для виконавчого директора фонду «Живи Буковино», дуже цінно, що Біблія нас об’єднала. У нас на Україні є багато конфесій, але я знаю, що Біблія одна, Господь один. Якщо ми будемо читати Біблію, намагатися підтримувати один одного, прагнути збагачувати свій внутрішній духовний світ, любити Бога, тоді не буде ніяких проблем і сварок. Я хочу, щоб ви, переможці конкурсу «Знавці Біблії» 2016/2017 року, студенти й учні різних конфесій, розповіли про свої враження від конкурсу і поїздки, дали поради тим, хто буде брати участь в конкурсі.

Едуард: Я завжди читав Біблію, люблю її читати. Коли почув про конкурс «Знавці Біблії», мені сподобалось те, що можна взяти участь в ньому і поїхати до Ізраїлю. Це заохочувало до вивчення Біблії, що підвищило рівень знань Біблії. В Ізраїлі сподобались місця, про які розповідає Святе Письмо, розповіді про людей – учасників біблійних подій, сам клімат, східна архітектура. Завдяки цій поїздці я зрозумів, що необхідно цінувати свій край. Хочеться, щоб всі прилучилися до читання Біблії, хоча б півгодини кожного дня. Воно допоможе як для душі, так і для того, щоб потрапити до Ізраїлю.

Ангеліна: Цього року я виграла конкурс «Знавці Біблії» і отримала таку чудову нагоду побувати на святій землі, де колись ходив Ісус Христос. Це було дуже чудово, прекрасно. Хочу сказати всім: читайте Біблію, адже це Слово Боже, яке збудовує. І, навіть, якщо ви не доберете кілька балів з першого разу, не переживайте, у вас ще все попереду. Адже знання Біблії дає поштовх для розвитку не тільки душі, а й для життєвого досвіду, духовного збагачення.

Андріан: Ми провели 6 прекрасних днів в Ізраїлі. Ми не тільки відпочили і набралися сил, а й мали змогу побачити ті місця, які описані в Біблії. Це дуже важливо, бо деякі речі можна зрозуміти лише побувавши там. Занурившись в історичні події того часу легше зрозуміти Біблію. Я дуже вдячний, що є такий конкурс як «Знавці Біблії». Предметних олімпіад та конкурсів дуже багато, а конкурсів для духовного росту – мало. Я дякую цьому конкурсу за можливість вивчати Слово Боже.

Роман: Цього року я брав участь в конкурсі фонду «Живи Буковино» «Знавці Біблії» і дуже вдячний за можливість побувати в Ізраїлі. Я відчував трепет і благовоління, бо вважаю, що проста людина не може ходити там, де Ісус Христос страждав і проповідував. Це для мене була дуже важлива подорож, де я багато зрозумів, переосмислив. Навіть, якщо ви не виграєте в конкурсі, саме читання Біблії дасть вам великі знання, допоможуть вам переборювати труднощі, не піддаватись депресії, ви будете позитивно ставитись до життя. Читайте Біблію щодня і ви побачите як вона змінює ваше життя.

Іван: Я дуже вдячний Богові та фонду «Живи Буковино» за організацію конкурсу і можливість полетіти до святої землі Ізраїлю, де ходив Ісус, проповідував, творив свої чудеса. Я хочу заохотити всіх до читання Біблії. Якщо навіть не виграєте конкурс, то збагатитесь духовно і зможете краще жити.

Назар: Під час поїздки в Ізраїль я дізнався багато нового, ходив місцями, де проповідував Ісус, де пролив за нас кров. Закликаю всіх брати участь в цьому конкурсі, щоб покращити свої знання Біблії, удосконалитись і виграти конкурс.

Настя: Спочатку хочу розповісти про те, заради чого брала участь в конкурсі. Я хотіла дізнатись наскільки знаю Слово Боже. Взявши участь в конкурсі, перейшовши до ІІ туру, не думала, що здобуду перемогу і виграю поїздку до Ізраїлю. Для мене це було дуже не очікувано. Читайте Біблію не для когось, не заради того, щоб кудись поїхати, а для себе, для Бога, щоб ви знали слово Боже, були духовно багатими.

Мирослав: Я дуже щасливий, що завдяки участі в конкурсі, збулася моя мрія побувати в Ізраїлі. Мені сподобався Віфлеєм, де народився Ісус Христос.

Інна: Я брала участь в конкурсі «Знавці Біблії» два роки поспіль. За першим разом не пройшла навіть до ІІ туру. Цьогоріч не сподівалася на таке щастя – перемогу і чудову поїздку. Хочу побажати всім натхнення, вивчати Святе Письмо, щоб було більше любові, згуртованості українцям.

Світлана Петрівна: Трохи з сумом дивлюся в очі наших діток-переможців. Адже завершилась поїздка до Ізраїлю. Ми стали всі дружніші, ми стали всі однією сім’єю. Я думала, що в моєму житті всі найважливіші, найцікавіші події пройшли. Але Бог каже, що це не так. У читанні Біблії я побачила надію, надію на щось більше. Ми побували на святій ізраїльській землі. На землі, яка, в основному, кам’яниста, де немає чорнозему. Але, якщо ця земля благословенна Богом, то Бог дає все: і достаток, і щастя, і красу. Читаючи Біблію, вивчаючи Слово Боже, ми бачимо, що в Божому слові є надія, є те, до чого ми маємо іти, чого ми маємо досягати в житті.

Галина Василівна: Побувавши в Ізраїлі, я зрозуміла, що конкурс «Знавці Біблії» треба проводити обов’язково, хоча б заради того, щоб діти мали можливість побувати в святих місцях, побачити красу цієї землі. Особливо мене вразила чарівність пустелі, працьовитість людей, які на піску вирощують зелені сади. Надзвичайне збентеження в мене викликало відвідання Гробу Господнього, Стіни плачу, Гефсиманського саду, де з сльозами на очах згадується писання з Біблії, коли Ісус Христос молився до Свого Отця і переді мною пройшов Його образ. Дуже добре, що ізраїльтяни шнують події, що були в ті давні часи. Особливо нас вразив Біблійний парк, де ми пройшли по імпровізованих місцях, описаних в Старому Заповіті.

В наш час, коли порушується гармонія добра і зла, читання Біблії сприяє тому, щоб очищувалися людські душі, тому, щоб людина ставала красивішою, добрішою. Приклад Ісуса Христа, який у пустелі не піддався спокусам диявола, зумів йому протистояти, є нам взірцем як опиратися тим усім нечистотам, які звалюються з усіх сторін (ЗМІ, спотворення різних подій…) і впливає на чисту дитячу душу дуже негативно. Саме читання Святого Письма дозволяє нам виховувати дітей добрими, мирними, справедливими, смиренними.

Великою підмогою в підготовці до конкурсу є уроки Основ християнської етики.

Василь Володимирович: Відрадно те, що за чотири роки проведення конкурсу було біля 7 тис. учасників. З них переможців - 48 вчителів та учнів , яким нагородою стала безкоштовна поїздка до Ізраїлю.

З жовтня 2017 року розпочинається підготовка до конкурсу «Знавці Біблії» 2017/18 р. Запрошуємо до участі в конкурсі. За консультацією звертайтеся на сайт фонду «Живи Буковино» http://www.lifebukovina.com . Не бійтеся труднощів. Ваша участь може завершитися приємним сюрпризом – перемогою і поїздкою до Ізраїлю.

«Приступайте до Нього, до Каменя живого, дорогоцінного, що відкинули люди Його, але вибрав Бог» (1 Петр. 2:4)

Ми ще довго спілкувалися… Милувалися заходом сонця, що кидало промінці на дрібні хвилі річки, ніби загравали з нею. Вдихали п’янке вечірнє повітря. У наших серцях радість перепліталася зі смутком. Радість від того, що ми на рідній землі і через лічені години зустрінемось з близькими. Смуток від того, що настає час прощання з друзями, які стали рідними за час поїздки. Ми впевнені, що час, проведений на землі обітованій, залишиться в пам’яті назавжди.

Ми всі вдячні працівникам фонду «Живи Буковино», за їх клопітку працю в організації християнської просвітницької діяльності, морально-духовного виховання молоді, організації навчання та відпочинку вчителів, студентів та учнів.

Григоряк Г.В., вчитель основ християнської етики
КЗ «Селятинська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст.»
Нігалатій С.П., вчитель основ християнської етики
Білоусівська ЗОШ І-ІІІ ст.